Hulp bij loonbeslag: een goede investering?

Als u loonbeslag heeft, kunt u vast wel wat hulp gebruiken. Een expert weet namelijk precies waar u recht op heeft, en kan u helpen om uit uw financiële problemen te komen. Dat is natuurlijk niet gratis. Maar toch is hulp bij loonbeslag een goede investering. In dit artikel leest u waarom.

Haal het meeste uit uw VTLB

Het bedrag dat u tijdens uw loonbeslag elke maand ontvangt is uw Vrij Te Laten Bedrag (VTLB). Dit is ook wel bekend als de beslagvrije voet. Met dit geld moet u tijdens uw loonbeslag zien te overleven.

Krijgen waar u recht op heeft

Als u een expert inschakelt, weet u zeker dat u al het geld krijgt waar u recht op heeft. De berekening van het VTLB gaat namelijk soms fout. Dat kan komen doordat de deurwaarder niet genoeg of niet de juiste informatie heeft over uw situatie. Daarnaast weet een expert ook of u bijvoorbeeld recht heeft op extra inkomen zoals toeslagen van de belastingdienst waar u nog geen gebruik van maakt.

Slimme tips om te besparen

Om elke maand het meeste uit uw VTLB te halen, kan een expert u slimme tips geven om te besparen op uw vaste lasten en andere uitgaven. Denk maar aan uw gas, water en licht, of uw abonnementen. Hij heeft deze situatie tenslotte al vaker gezien, en kent de tips en trucs die andere mensen gebruiken.

Uw geldzaken op orde

Een expert kan u helpen uw geldzaken structureel op orde te krijgen. Dat maakt uw situatie niet alleen makkelijker tijdens uw loonbeslag, maar ook daarna.

Een financieel plan

Een expert kan samen met u een financieel plan opstellen, zodat u meer grip krijgt op uw geld. Bijvoorbeeld door het maken van een maandbudget. Zo weet u op de korte termijn wat u kunt uitgeven, en op de lange termijn wanneer u uit de schulden zult zijn.

In gesprek met uw schuldeisers

Als het financiële plan af is, kan de expert in gesprek gaan met uw schuldeisers om een betalingsregeling voor te stellen. Hij legt dan uit wat u per maand kunt terugbetalen, en vraagt de schuldeiser of zij een compromis willen sluiten.

De lange termijn

Door nu hulp in te schakelen, leert u slim omgaan met uw geld. Zo komt u in de toekomst niet opnieuw in de problemen.

Hulp bij loonbeslag: een goede investering!

Al met al is hulp bij loonbeslag dus een goede investering. Door hulp in te schakelen, kunt u uw situatie nu verbeteren en krijgt u alle kennis en vaardigheden om in de toekomst ook verstandig met uw geld om te gaan.

Meer informatie

Wilt u meer weten, of heeft u loonbeslag en zoekt u ondersteuning? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op 085 489 99 60 of via [email protected].

Ikhebloonbeslag.nl is onderdeel van het Steunpunt Budgetbeheer & Bewindvoering (SPBB). Als u (teveel) loonbeslag heeft helpen wij u graag verder.